AirBnB gemeentelijke belastingen

AirBnb belastingen
AirBnB belastingen

Een klant verhuurt sinds een maand haar appartement in Rotterdam op AirBnB. Nu, 4 weken later kreeg ik van haar een email dat de gemeente haar vriendelijk verzocht om netjes haar toeristen belasting te betalen. Enigszins verbaasd vroeg zij aan mij hoe het mogelijk is dat de gemeente Rotterdam hier zo bovenop zit?

Wij waren zelf ook nieuwsgierig en stuurden een email naar het hoofdkantoor in San Francisco. Ik heb hem gevraagd of er direct contact is tussen AirBnB en lokale gemeenten. Wij kregen het volgende antwoord die wij graag met jullie willen delen. Vanwege de bescherming van privacy gegevens van de medewerker, hebben wij de naam verwijderd. De email hebben wij vertaald van Engels naar Nederlands.

 

Aug 13 12:42:

 “Hey Ferdy,

Mijn naam is D. en ik werk bij Airbnb in San Francisco. 

Mijn excuses voor de verwarring, maar op dit moment innen we geen lokale belastingen in de Gemeente Rotterdam. Wij verstrekken ook geen persoonlijke gegevens aan eventuele fiscale agentschap in Nederland.Hoe je omgaat met de naleving van een internationale fiscus is uw verantwoordelijkheid als een host. Wij geven alleen fiscale informatie om gasten te helpen met de Amerikaanse tax compliance. Wij verwachten echter dat alle verhuurders zich houden aan de wetten en fiscale regels waaraan zij aan zijn onderworpen.

Laat me weten als u nog vragen heeft en ik zal blij zijn om te helpen. Voor specifiek fiscaal advies, moedig ik u aan om contact opnemen met een belastingadviseur.

Beste wensen,

  1. www.airbnb.com/help

Een zeer duidelijk antwoord maar alsnog is het een raadsel hoe de gemeente Rotterdam lokale verhuurders in de gaten houdt. Mijn klant heb ik in ieder geval geadviseerd om 4,5% toeristen belasting af te dragen aan de gemeente Rotterdam. De toeristenbelasting is afhankelijk van de gemeente waar je in woont. Kijkt op de website van je gemeente hoe hoog jouw toeristen belasting is.

Welke belastingen jij moet betalen hangt af van verschillende factoren. Zit je zelf met fiscale vragen over je persoonlijk situatie? Wij helpen je bij het vinden van alle antwoorden. Wij plaatsen veel bruikbare informatie op onze website en we kunnen je altijd voorzien van advies. Onze gespecialiseerde accountant staat klaar om alle fiscale vragen te beantwoorden rondom de tijdelijke verhuur van je woning.

Heb jij ervaringen met AirBnB belastingen?Deel je ervaring met onze community.

 

Reacties

  1. Robbert-Jan zegt:

    Naast toeristenbelasting is ook de Inkomstenbelasting van toepassing op tijdelijke verhuur.
    Voor meer info zie:

    http://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/prive/woning/eigen_woning/u_hebt_een_woning/tijdelijke_verhuur_eigen_woning

Laat wat van je horen

*