Airbnb: de Do’s en de Dont’s

Do's en don'ts
Airbnb: de Do’s en de Dont’s

Airbnb is een geweldige website om bij te verdienen gedurende je verblijf in het buitenland of je vakantie. Hoe meer de vraag naar je appartement is, hoe hoger je verhuurprijs per dag.

Wij zelf streven er naar om 24 uur per dag klaar te staan voor onze klanten en consequent de verwachtingen van de gasten te overtreffen. Voordat je deur opent voor gasten, overweeg de do’s en don’ts die wij voor je hebben beschreven:

Do:

Vertel een eerlijk verhaal wie je bent en wat je doet. Gasten willen graag van te voren weten bij wie ze boeken.

Don’t:

Stel geen zaken anders voor dan de werkelijkheid. Hiermee creëer je valse verwachtingen bij gasten. Dit geldt voor bijvoorbeeld voor foto’s van je woning en je profielfoto’s.

Do:

Wees een vriendelijke host en geef je gast een warm welkom. Veel AirBnB gasten hebben de voorkeur om bij een verhuurder te verblijven die ze alles kan vertellen over lokale delicatessen, de stad, insiders tips of interessante deals op websites als Groupon. Vaak hebben gasten een smart Phone. Geef ze de tip om de offline gids van Tripadvisor van je stad te downloaden. Deze gids kan je offline gebruiken zonder wifi of 4G en wijst je gast door middel van GPS naar de beste attracties in de stad.

Don’t:

Flirt niet met gasten en hou het zakelijk. Dring jezelf niet op bij gasten en zet je gasten niet onder druk bij het uitchecken. Geef ze de ruimte! Verwacht je gasten op dezelfde dag wanneer je gasten uitchecken? Zorg dan nooit dat je dit op hetzelfde tijdstip inplant in verband met schoonmaakwerkzaamheden.

Do:

Ook al geeft AirBnB een verhuurdersgarantie af van 700.000– euro, ruim je waardevolle spullen op of stop ze in de kluis. Gasten zijn altijd nieuwsgierig genoeg om in al je kasten te kijken.

Don’t:

Speel geen eigen rechtertje. Denk je spullen te missen, wees beleefd en vraag of de gasten of ze het per ongeluk hebben ingepakt in plaats van te vragen of je een kijkje mag nemen in hun koffers of tassen.

 

Do:

Houd je aan de regels en wetten. Niets is vervelender dan boetes van de belastingdienst of je gemeente te krijgen. Kijk bijvoorbeeld op de website van je gemeente hoeveel toeristenbelasting je per nacht dient te betalen. Zoek contact met ons indien je hulp nodig hebt bij je fiscale vragen.

Don’t:

Vraag nooit aan je gasten om zaken te doen buiten AirBnB om fees te besparen. AirBnB vraagt een kleine vergoeding van de verhuurder voor de bemiddeling met gasten en dit is het ruim waard. Indien je dit toch doet neem je het risico dat je account gesloten wordt op AirBnB.

Heb jij leuke of minder leuke ervaringen met gasten?Deel je ervaring met onze community.

Reacties

  1. Ik heb altijd goede ervaringen met Airbnb en het is zeker verstandig om je aan de regels te houden.

Laat wat van je horen

*