AIRBNB-WONINGEN NIET TE VERZEKEREN

Woningeigenaren die hun huizen via verhuursites als Airbnb en Wimdu verhuren blijken niet of nauwelijks verzekerd te zijn tegen brand, schade of ongelukken van hun gasten. Polissen staan volgens koepelorganisatie Verbond van Verzekeraars tijdelijke verhuur aan toeristen namelijk niet toe.

Individuele verzekeraars sluiten om diverse redenen dergelijke huurconstructies uit van de inboedel- en aansprakelijkheidsverzekeringen, schrijft De Volkskrant. Verhuurders zijn op dit moment niet verzekerd wegens een te hoog risico op schade of omdat particulieren niet bij de Kamer van Koophandel ingeschreven zijn.

Verzekeraars bespeuren echter commerciĆ«le kansen. Nationale-Nederlanden (NN) bijvoorbeeld zal per 1 januari 2015 met een speciale verzekering komen die is toegesneden op de Airbnb-verhuur. “De actualiteit dwingt ons om ons flexibeler op te stellen. We komen volgend jaar met specifieke nieuwe voorwaarden voor wie zijn huis als particulier commercieel wil verhuren”, aldus een woordvoerder.

Airbnb stelt dat er een ‘verhuurdersgarantie’ is geregeld voor mensen die hun woning onderverhuren. Deze dekt schade aan de woning tot een bedrag van 700.000 euro. Volgens de krant kent deze verzekering echter “vele mitsen en maren”.

Laat wat van je horen

*