Via Airbnb verhuurd huis niet verzekerd

Mensen die hun huis via Airbnb en soortgelijke verhuursites verhuren, hebben een enorm probleem als hun huis beschadigt door brand of een ongeluk van hun gasten. De particulieren zijn vaak niet verzekerd tegen brand, schade of ongelukken als zij hun huis hebben verhuurd.

Opstal, inboedel- en aansprakelijkheidsverzekeringen dekken schade vrijwel nooit als particulieren hun huis tijdelijk verhuren, schrijft De Volkskrant naar aanleiding van onderzoek van De Grootmeester. Blogger Ferdy Santoo maakte een rondgang langs zeven grote verzekeraars en vroeg hen of zij zijn appartement willen verzekereren, als hij het tijdelijk verhuurt aan toeristen. De reacties van de verzekeraars kunt u hier lezen.

Nationale-Nederlanden springt volgens de krant in het gat in de markt. De verzekeraar komt volgend jaar met een polis, die tijdelijke verhuur toestaat. Naar verwachting moet de particulier wel extra betalen ten opzichte van een normale verzekering.
Problemen

De verzekering is slechts een van de problemen bij de verhuur via Airbnb. Zo verhuren veel mensen hun huis langer of aan meer mensen dan wettelijk is toegestaan en draagt een deel geen belasting af over de huurinkomsten.

Laat wat van je horen

*